Jarenlang speelden ze met elkaar bij SV De Rijp. Één voor één werden ze vervol- gens weggeplukt uit de jeugteams om te kunnen schitteren bij de topclubs FC Groningen, AFC Ajax en FC Volendam.

Jesse Borst bouwde zijn voetbalcarrière stapsgewijs op en woont nu deels in Groningen in een gastgezin: “Ik heb een erg leuke tijd gehad bij SV De Rijp. In het begin voetbalde ik gewoon voor de lol. Maar sinds ik samen met nog een paar teamgenoten in de E’tjes werd opgeroepen voor het KNVB regioteam ben ik serieuzer geworden. Ik stapte over naar Purmesteijn in Purmerend om op een hoger niveau te kunnen voetballen. Binnen 2 jaar wonnen we de KNVB Beker en werd ik gescout voor FC Groningen.“

Van de drie talenten werd Jizz als eerst weggeplukt bij SV De Rijp. Zijn teckniek en behendigheid werd al vroeg opgemerkt door Ajax en inmiddels speelt hij al 8 jaar in Amsterdam. Ondanks zijn kwaliteiten merkte hij dat Ajax echt wel een stapje hoger was. Jizz Hornkamp: “Het was in het begin erg wennen om de manier van coachen te verwerken. Ze zijn wel even wat harder als bij SV De Rijp. Na een tijdje ben je dat gewend en pak je dingen sneller op. Ze willen gewoon dat je beter wordt.“ En dat hij dat oppakt is vrijwel zeker. Met tegenstanders als Bayern Munchen, Manchester United en AC Milan werd Jizz verkozen tot beste speler van een internationaal toernooi.

Gijs Smal is na een stage bij AZ uitgekomen bij AFC’34 in Alkmaar om daar te kunnen wennen aan het hogere niveau. Niet AZ maar FC Volendam kwam als eerste in actie en bood Gijs een plek aan binnen de jeugdopleiding. Hij zit net als de andere twee voetballers op een speciale LOOT-school. Hier passen ze het rooster precies aan op de trainingen van topsporters en krijgen ze extra begeleiding. Gijs: “Het niveau in Volendam is uiteraard hoger dan bij SV De Rijp en AFC’34 maar het grootste verschil is natuurlijk het accent. Die taal die ze spreken in Volendam is om gek van te worden ha-ha. Nu ik bij FC Volendam speel en aanvoerder ben, ben ik niet gestopt met keihard werken om hoger op te komen. Ik blijf hogerop willen en hoop uiteindelijk te kunnen spelen voor een mooie internationale topclub!”
Onze Rijper talenten timmeren hard aan de weg om straks door te gaan breken in de top. Houd ze in de gaten!