Een entree, receptie, ontvangstruimte en/ of showroom vormen de visitekaartjes van een bedrijf. Het is belangrijk dat de ruimten het karakter van het bedrijf weergeven. Een (al dan niet wandvullende) foto of marking en signing zijn goede en relatief eenvoudige instrumenten om de juiste sfeer en uitstraling van jouw bedrijf te weergeven. Fotograaf Marco van Ammers is specialist in fotokunstwerken. Ook verzorgt hij het complete projectmanagement voor dit soort maatwerkoplossingen.

Muren, deuren of zelfs een nooduitgang krijgen allure wanneer kleurloze vlakken plaatsmaken voor passend beeld in de vorm van een foto of marking en signing (logo’s, belettering en bewegwijzering). ‘Het is een originele manier om sfeer en kleur binnen je bedrijf te brengen’, zegt Marco van Ammers. Zijn pilots, de aankleding van het interieur van een kantoorpand in Amsterdam en een groot bedrijfspand in Roosendaal met grootfor- maat foto’s, zijn inspirerend voor bezoek- ers en medewerkers. De beelden geven niet alleen cachet aan de inrichting, maar zorgen ook voor een verrassende dieptewerking.

Afstemming op toepassing
Met deze nieuwe tak van fotografie combineert Van Ammers zijn creatieve en technische achtergrond. In samen-spraak met de opdrachtgever wordt het beeld afgestemd op de toepassing. De bestand- en die nodig zijn voor een grootformaat foto zijn soms 150 tot 200 Megapixel.

‘Foto geeft sfeer, uitstraling en allure!‘

Het beeld bestaat uit meerdere foto’s die tot één (groot) bestand worden samen- gevoegd. ‘Het grootst mogelijke formaat uit één stuk is op dit moment 50 bij 5 meter. Voor een afdruk van 9 bij 3 meter bijvoorbeeld, heb ik al meer dan dertig foto’s gebruikt, behoud van details red je dan niet met een enkelvoudige foto.’ Plaatsing van dit huzarenstukje op vinyl besteedt hij uit aan een specialist. ‘Maar ik ben er wel altijd zelf bij. Ik leg de lat wat kwaliteit betreft hoog, soms hoger dan de klant.’

Overige specialisaties
Naast bovengenoemde projecten is Marco van Ammers gespecialiseerd in bedrijfsfotografie; bedrijfsreportages en fotografiewerk voor reclame-uitingen als drukwerk en websites. Daarnaast maakt hij zakelijke en redactionele portretten. Ook de vraag naar grootformaat en wandvullende fotokunstwerken voor particulieren, bijvoorbeeld voor de glazen keukenachterwand met foto, neemt toe.

Voor meer informatie 06-38895517 info@marcovanammersfotografie.nl of www.marcovanammersfotografie.nl.

Ook kun je op afspraak eens langskomen op de G.G. Schipperstraat 14a op be- drijventerrein De Volger in De Rijp.