Fysiotherapie Graft-De Rijp is sinds augustus 2013 gevestigd in het gezondheidscentrum Eilandspolder op het Wollandje in De Rijp en in het Zorgcentrum De Mieuwijdt. De praktijk in deze vorm bestaat sinds 1980 en er werken sinds 2000 zes fysiotherapeuten en een administratief medewerkster.

Behalve algemene fysiotherapie zijn er de volgende specialismen:

  • Manuele therapie
  • Kinderfysiotherapie
  • Zwangerschap gerelateerde klachten
  • ‘Medical taping’
  • ‘Dry needling’
  • Mensendieck oefentherapie

Verder geven alle fysio’s het beweegprogramma Fysio-Fit. Dit is in groepsverband mogelijk voor specifieke groepen. De praktijk is zoveel mogelijk allround ingesteld, zodat een breed scala van klachten aan het bewegings-apparaat behandeld kunnen worden.

Voorbeelden zijn: rugproblematiek, schouderklachten, knieklachten, revalidatie na operatieve ingrepen. Als de patiënt niet in staat is naar de praktijk te komen, is het mogelijk, dat wij aan huis behandelen.

In het zorgcentrum Mieuwijdt wordt 2x per week specifieke ouderengymnastiek gegeven. Men kan zonder verwij-zing bij ons terecht. Natuurlijk onderhouden we regelmatig constructief overleg met de huisartsenpraktijken. Onze praktijk heeft contractovereenkomsten met alle zorgverzekeraars.

Fysiotherapie Graft-De Rijp op de toekomst voorbereid

De praktijk draait nu alweer een jaar in het nieuwe gezondheidscentrum. Voor iedereen een verademing om in zo’n moderne omgeving te werken. De patiënt krijgt de privacy, waar het in het verleden wel eens aan ontbrak. Gelukkig blijft het dorpskarakter bewaard, mede dankzij een al jaren vertrouwd team van fysio’s.

Er zijn genoeg toekomstplannen, zoals de opleiding manuele therapie, die Jorn Bergers volgt. Nynke Hendriks gaat fysiotherapeutische zwangerschapsbegeleiding geven, terwijl Hans Hoedeman de opleiding echografie gaat doen. Sophie Schep vervolgt haar opleiding sportfysiotherapie.

Nienke Freling geeft haar kinderfysio-
therapie en Kaj van der Meer beoefent de ‘dry needling’ therapie. Mirjam van Ouwerkerk begeleidt COPD-patiënten, naast haar Mensendieck oefentherapie, samen met Jorn.

Het Fysio-Fit trainingsprogramma bestaat in december 10 jaar en voorziet nog steeds in een groeiende behoefte aan begeleid trainen. Moderne oefenapparatuur ondersteunt de lessen perfect. Innovatie blijft ook in de fysiotherapie nodig en wij volgen steeds de laatste ontwikkelingen.

Onze vernieuwde website gaat november 2014 in de lucht:

www.fysiotherapiegraftderijp.nl