Wie bent u?
Mijn naam is Frans van Straalen. Ik woon met mijn gezin in De Rijp. Ik ben contextueel therapeut. Ik werk bij Socius in de IJmond met ‘probleem’ jongeren en gezinnen. Het is mooi werk, we behalen hele goede resultaten. Het is mooi om mensen te zien opbloeien als het ze lukt weer van betekenis te zijn voor elkaar.

Wat is Bureau van Straalen?
Bureau van Straalen is een geregistreerd bureau wat ik opgezet heb om de netwerk gerichte hulpverlening ook in mijn eigen omgeving aan te kunnen bieden. Met een eigen bureau ben ik heel flexibel. Ik kan, zonder overhead kosten, snel deskundige hulpverlening op maat aanbieden.

Wat is er zo bijzonder aan uw hulpverlening?
Het uitgangspunt is dat mensen goed functioneren als ze een goed functionerend sociaal netwerk hebben en dat op een goede manier onderhouden. Dat maakt mensen sterk, weerbaar en gelukkig. De meeste mensen willen niets liever, het is ze veel waard. Problemen of spanningen in (familie)relaties, in de opvoeding of ziekte of zorgen over naasten kan dit ondermijnen. Dat kan leiden tot stress, gedragsproblemen, isolement of ziekte. Ik help mensen om hun krachten en hulpbronnen in hun sociale netwerk weer aan te boren. Met elkaar zijn mensen weer sterk.

Hoe gaat dat in zijn werk?
Als u iemand kent die gebukt gaat onder zorgen, problemen heeft met (familie)relaties kunt u hem of haar attenderen op mijn website. Daar valt meer te lezen. Bij interesse kunnen mensen altijd mailen of bellen voor advies. Dat kost niets, ook een eerste kennismaking niet. Pas als we afspreken hulpverlening te starten zal ik vooraf een offerte opmaken en bespreken.